wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht


wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht 1.0

wie kwaad spreekt over de mensen om zich heen, beschadigt ook zichzelf

Algemene voorbeelden


Wat te doen als je wordt uitgekotst door de gemeenschap of stuk van de samenleving? Is daar wel mee om te gaan, of kan men in feite niet beter voor de dood kiezen als de rechter weliswaar een straf voor beperkte tijd heeft opgelegd, maar reclassering, samenleving en familie in feite uitdragen: 'wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht' en wel voor altijd, ja eeuwig?

http://www.debezieling.nl/god-vergeeft-je-vergeef-dan-ook-jezelf/,

Natuurlijk is geen enkele familie perfect, maar het is zeker niet de bedoeling dat je zomaar de vuile was buiten hangt! "Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht" zei mijn oma altijd. Dus ik zweeg.

https://simpelsap.nl/tag/persoonlijk/,

Maar imagoschade kan je pas oplopen als je betrapt wordt op politieke manipulatie en leugens tegen jouw achterban, partijgenoten of anderszins. [...] Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht. Een mooi Nederlands spreekwoord, maar als je het verkeerd gebruikt dan heeft het geen enkele waarde.

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/41692,

M. werd naar voren geroepen om zichzelf te ontfermen over zijn team en zichzelf te voorzien van een delegatie die zijn status als 'Kwaoitong' niet ten schande zou maken, want ook hij weet wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.

http://www.dispuutbraque.nl/wp/page/5/

wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht 2.0

wie zijn neus beschadigt, verminkt zijn gehele gezicht

Algemene voorbeelden


'Waarom zou ze haar neus hebben laten opereren?' 'Ik weet het niet.' [...] 'Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.'

Leven op het lemmet, Renee Van Hekken,

'Weet je niet wie dat is? Dat is Michel P, hij verloor zijn neus tijdens het schaatsen, een drama.' 'Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.' 'Doodgriezelig gewoon.' De kinderen die hem aankijken, ongelovig, geïntrigeerd.

Alle verhalen, Manon Uphoff,

'Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht' (werd mij toegeslingerd door mijn vader toen ik als 10-jarige van het klimrek was gevallen op mijn neus en heb ik m'n vader een maand geleden zelf ook gezegd toen hij zelf z'n neus geschaafd had).

http://esthervuijsters.nl/dat-gaat-erin-als-een-lul-een-weduwe,

Zopas keek ik in de spiegel en smeer maar weer eens een forse lik aftersun op mijn neus, want wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.

http://elizabethenjan.waarbenjij.nu/reisverslag/4978453/rustdag-in-biarritz,